dimarts, 30 d’octubre de 2012

Orxata d'ametlles

Avui preparem una beguda, sabrosa i refrescant, que acompanya deliciosament la castanyada tant típica catalana: orxata d'ametlles.

Què millor per fer baixar els panellets, moniatos i castanyes?


Ingredients:
  • 200gr d'ametlles crues (escaldades i pelades)
  • 150gr de sucre
  • pell de mitja llimona
  • 1 cullerada de canyella en pols (i més per adornar)
  • 300gr de glaçons
  • 500gr d'aigua
  • un rajolí de ratafia (opcional)

Elaboració:

Molem el sucre i la pell de llimona (Thmx. 1' vel. 5-7-9).
Afegim les ametlles i la canyella i triturem (Thmx 1' vel. 5-7-9).
Afegim els glaçons 1 got d'aigua i triturem (Thmx 1' vel. 5-7-9).
Afegim la resta d'aigua (i la ratafia) i batem (Thmx. 2' vel. 8-10).

Servim en copes fredes espolvorejant amb canyella.


Variant 1: es pot colar, però queda prou finet així.

Variant 2 (més fresca): es pot congelar en cubiteres i servir més tard després de triturar-ho uns segons a vel. 6.

Variant 3 (per diabètics): enlloc de moldre el sucre, triturem directament les ametlles amb la llimona i la canyella, i hi afegim 10 gotes d'estevia enlloc de la ratafia.