divendres, 5 d’octubre de 2012

Papillon de pits de pollastre al pebre i verduretes

La recepta d'avui és un plat sa i natural, amb ingredients ben senzills, però que el fa un àpat poc habitual: Pits de pollastre al pebre amb verduretes. Avís: compte que pica força!

Ingredients:
  • 20gr de pebre negre en gra
  • 2 cullerades d'orenga
  • 1/2 cullerada de sal un pits de pollastre per persona
  • 1 o 2 cebes (per 2 o 3 persones amb 1 n'hi ha prou)
  • 1 cullerada de mel / persona
  • 1 cullerada de sèsam /persona
  • 3 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 30gr d'oli

Elaboració
Es trituren els grans de pebre amb l'orenga i la sal (Thmx. 4'' vel. 7).
S'arrebossen els pits de pollastre amb aquesta barreja i es posen sobre els recipients per la papillon.
Es pela i lamina la ceba amb la mandolina perquè quedi ben fineta.
Sobre cada pit s'hi tira una cullerada de mel, s'espolvoreja amb sèsam i s'hi afegeix ceba laminada.
Es couen els pits durant 15-20' (jo amb 15 ho trobo suficient).
Mentrestant es preparen les verduretes en forma de bastonets i es posen a coure també al vapor o al microones al voltant dels pits de pollastre. (Si es fa al forn millor tapar-les perquè no agafin color ni es ressequin).

Per emplatar es pot laminar el pit de pollastre i rodejar amb verduretes alternades.
 
Variants d'aliments: es pot fer amb mongetes tendres i espàrrecs verds.

Variants de papillon: Si no es tenen recipients de papillon de Lekue es fa amb rectangles de paper d'alumnini o amb bosses de coure al microones (Albal).

Variants de cocció: es pot fer al forn o al microones. Fins i tot amb la Thermomix, jo he aprofitat mentre preparava una vichyssoise per coure les verduretes al vapor.

1 comentari:

Dafne ha dit...

A veure si ho provo, i així vario el pollastre, que ja em resulta avorrit!!! Gràcies!!!