dissabte, 7 d’abril de 2012

Galetes de Pasqua

Avui han vingut els nevodets a casa i hem preparat: Galetes de Pasqua.
La base és la mateixa que qualsevol galeta de mantega, com les que vam preparar per Nadal:
http://olialsetrill.blogspot.com/2011/12/galetes-de-nadal.html
però la gràcia és la decoració, en el cas d'avui de Pasqua.Ingredients:
  • 120gr de sucre llustre
  • 400gr de farina
  • 240gr de mantega pomada
  • 1 ou

Nova decoració (a més de glassa de colors):
  • xocolata blanca
  • xocolata negra
  • lacasitos normals i petits
  • fideus de colors de xocolata

Elaboració:
per veure l'explicació més detallada visitar el post de "Galetes de Nadal" (http://olialsetrill.blogspot.com/2011/12/galetes-de-nadal.html).

Avui afegirem alguns "trucs" i innovacions en la decoració que ens han anat molt bé.

0.- Mentre la massa es refreda a la nevera preparem la glassa amb els colors. Si ja ho tenim preparat anteriorment simplement fem una manualitat temàtica, que també ens pot servir per mentre es couen les galetes al forn i es refreden abans de decorar. Per exemple:
http://pie.midco.net/grammalowe/images/bunnybox.gif

1.- Formes de les galetes d'avui: ou grandet, cara de conill, "nino" i floreta.
Recomanació: com que seran nens qui manipularan les galetes, i sobretot el conill té unes llargues orelles que seran fàcils de trencar, quan estirem la massa amb el corró no fer-la massa fina; deixar mínim 5mm de gruix.

2.- Truc per tallar les galetes amb forma fàcilment.
Després d'extendre la massa amb el corró, posar-la uns parell de minuts més a la nevera.
Tallar les galetes amb les formes desitjades i treure'n la massa sobrant dels voltants, enlloc d'agafar les galetes i canviar-les de plata (com vaig fer per Nadal).
Si convé posar la massa a la nevera de nou un cop marcades les formes i abans de treure la massa sobrant, així no es desfarà gens.

3.- Eines per la decoració: avui amb els nens hem optat per 2 eines senzilles: una cullereta i un escuradents.
Primer de tot cobrim els ous i els conills amb cullerades d'un color base, que deixarem assecar molta molta molta estona.
Mentrestant agafem les galetes més petites (flors, senyor...) i les decorem simplement amb puntets i línies fetes amb escuradents, deixant com a base la galeta simplement.
Quan ja serà seca la base dels ous i els conills ja podrem decorar-los amb puntets, senefes...4.- En alguns ous que encara no siguin eixuts, s'hi poden enganxar els lacasitos, fideuets de colors... o fer-hi línies o puntets amb un altre color i escampar-los amb l'escuradents.5.- Decoració amb xocolata.
Avui també hem decorat els ous amb xocolata blanca i negra, perquè se'ns havia acabat la glassa de colors (ja se sap que als nens se'ls n'hi escapa pels costats, assobreixint-se i perdent-ne més del compte).
Hem posat una tasseta amb mitja tableta de xocolata blanca a trocets al microones durant 1'30'' a 160W i també una altra tassa amb xocolata negra durant 1' a 320W.
La diferència de potència és important, perquè la xocolata blanca es crema amb més facilitat.
Hem escampat un color base en un ou, hem fet ratlles horitzontals amb la xocolata de l'altre color i abans que s'assequi hem fet ratlles verticals amb l'escuradents.6.- Per un acabament més "professional" queda molt bonic fer una línia resseguint el contorn de la figura, però em sembla que no era l'objectiu d'avui...

Hi ha mil formes de decoració, que fa que els nens creïn i imaginin al seu gust. I els grans també !
Passeu-vos-ho bé !!!