dijous, 22 de desembre de 2011

Galetes de Nadal

Com que les galetes de la setmana passada van tenir molt èxit, us enviem una nova recepta de galetes, que en aquesta ocasió decorarem amb motius nadalencs, però es poden fer amb la forma més adequada per cada ocasió (rodones, quadrades).


Ingredients:
  • 120gr de sucre llustre
  • 400gr de farina
  • 240gr de mantega pomada
  • 1 ou
Per la decoració també necessitarem:
  • 200gr de sucre llustre
  • 1 clara d'ou
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • colorant alimentari (blau, magenta, groc)

Elaboració:

Treure la mantega de la nevera unes hores abans, perquè agafi la textura de pomada.
Si no tenim sucre llustre es pot moldre sucre normal.
Es barreja bé el sucre llustre (120gr), la farina, la mantega i l'ou (Thmx 20'' vel 6).
La massa resultant s'embolica en film transparent i es posa a la nevera uns 15' (perquè agafi consistència). En sortiran 3 fornades.
Posar a preescalfar el forn a 180º.
Treure la massa de la nevera quan ja té constitència i dividir-la en 3 parts, una per cada fornada.
Extendre la massa amb el corró, sense que quedi gaire fina (5mm).
Tallar-la amb el tallapastes i anar-les dipositant sobre un paper pel forn.
Coure uns 10' aproximadament a 180º cada fornada.

Nosaltres hem fet una fornada d'arbres de nadal, una d'estels i una de cors.


Decoració:
Si no tenim sucre llustre es pot moldre sucre normal.
Barrejar la clara, el sucre i les gotes de llimona amb la batedora (Thmx 20'' a vel. 6).
Aquesta és la base de la decoració. Es pot utilitzar blanca o tenyir amb els colorants.

Consells:
L'etapa de la decoració és la que requereix més temps, paciència i dedicació. Però val la pena en les ocasions més especials. Sinó les galetes també són boníssimes sense pintar.
Jo he distribuït tota la cobertura en 4 tasses de cafè, per tenyir amb els colors: una blanca, una vermella (molt colorant magenta), una groga i una verda (blau i groc).
Mantenir les tasses humides amb un paper de cuina moll a sobre, tocant la pasta, mentre es van decorant les galetes.
Primer extendre amb un ganivet un color base a moltes de les galetes, però guardar-ne sense pintar.
Després, quan el color base ja s'ha solidificat, amb la punta punxeguda del ganivet, o amb un "rotulador de cuina" anar fent la decoració  més finetes (les boles dels arbres, el cordonet blanc dels cors...).

El "rotulador de cuina" l'he comprat aquest desembre a la botiga "CASA" de Diagonal Mar, em va molt millor que el típic de LEKUE rodó.