diumenge, 25 de desembre de 2011

Pastís 3 xocolates

Un regal per aquestes festes, o per qualsevol ocasió especial, un pastís preciós i boníssim, que és la delícia de petits i grans: el pastís de 3 xocolates.


Ingredients:
  • 300gr de galetes Maries o similars
  • 80gr de mantega
  • 200gr de xocolata blanca
  • 200gr de xocolata amb llet
  • 200gr de xocolata negra
  • 750gr de nata
  • 750gr de llet sencera
  • 3 sobre de cuallada
  • decoració (xocolata ratllada, fideus de xocolata, sucre llustre...)

Elaboració:
1) Primer fem la capa base:
Triturem les galetes amb la picadora (Thmx 15'' vel. 8).
Barregem la mantega i les galetes (Thmx 3' a 50º vel. 3).
Aboquem la barreja sobre un motlle desmontable i l'extenem, pressionant perquè compacti.

2) Fem la 1a capa amb la xocolata blanca:
Barregem i desfem la xocolata a trocets amb 250gr de la nata, 250ml de la llet i 1 sobre de cuallada (Thmx 7' a 90º vel. 5).
Abocar aquesta barreja sobre la capa anterior (frenant la caiguda amb una cullera) i posar a la nevera perquè cualli.

3) Fem la capa de xocolata amb llet:
Preparem la barreja i l'aboquem igual que abans.

4) Fem la capa amb xocolata negra: igual que abans.

En acabar la solidificació total, decorar la superfície amb xocolata ratllada, fideus o sucre llustre (en aquest cas millor al moment de servir).

Consell: entre capa i capa s'hi pot posar muesli o crocanti.