dimecres, 7 de desembre del 2011

Cigrons estofats

El plat d'avui ens aporta l'energia necessària per aguantar un dia de fred d'hivern. Un plat ben diferent per menjar cigrons: estofats.


Ingredients:
  • 500gr de cigrons (2 pots)
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de tomaquet fregit
  • 1 ou dur per persona
  • 1 all
  • 10 avellanes
  • caldo (aigua+pastilla desfeta)
  • oli
  • herbes aromàtiques per adornar (ex. romaní)

Elaboració:
Coem els ous durs i els pelem.
Pelem i tallem la ceba i la sofregim amb l'oli (Thmx 6'' vel 4 i 5' a 100º vel. 3).
Hi afegim el tomaquet fregit i els cigrons escorreguts i remenem vel. cullera gir invertit 3' a 100º.
Mentrestant preparem la picada amb la mà de morter o el turmix:
- piquem l'all i les avellanes,
- afegim els rovells d'ou i una mica de brou per desfer-ho.
Afegim la picada damunt dels cigrons, el brou que queda i ho deixem coure 10' més.
Mentrestant tallem la clara d'ou a bocinets i l'hi afegim al final de la cocció.

Presentació:
Servim els cigrons amb les clares d'ou al mig i unes fulles de romaní.

Suggeriment:
 es pot preparar la picada primer amb la thermomix, abans de començar el sofregit i els cigrons.
 
Font de la recepta:
http://bonplat.cat/cigrons-estofats

2 comentaris:

Dafne ha dit...

em sembla deliciós!!!!

Oli al setrill ha dit...

Avui el mèrit ha estat de la Glòria, que s'ha currat el dinar amb uns llegums diferents.