dijous, 15 de desembre de 2011

Vedella amb ametlles

Avui preparem un plat molt fàcil, que és diferent de la cuina tradicional catalana, tot i tenir un ingredient ben mediterrani i de tardor: les ametlles.

Ingredients:
  • 100gr d'ametlles
  • 100ml d'oli
  • 200gr de ceba
  • 2 alls
  • 800gr de vedella a tires petites
  • 100ml de vi blanc
  • 50ml de salsa de soja
  • 400ml d'aigua
  • pebre
  • 1 pastilla de caldo opcional

Elaboració:
- Picar les ametlles 8'' vel. 4. Reservar a part.
- Preparar el sofregit, amb l'oli, la ceba, els alls, picant 6'' vel. 4 i després 5' 100º vel. 1.
Mentrestant enfarinar les tires de carn.
- Afegir la carn i sofregir 5' a 100º vel. cullera gir invertit (en thermomix antigues: vel. 1 amb la papallona)
- Afegir la soja, el vi, l'aigua, el pebre i les ametlles reservades i coure 25' més amb la mateixa velocitat i temperatura. S'hi pot afegir una pastilla de caldo per donar-hi més sabor.

Es pot acompanyar amb pasta.

Suggeriment: la salsa sobrant es pot reutilitzar un altre dia amb un plat d'arròs blanc o d'espaguettis.