dilluns, 5 de desembre de 2011

Estofat amb codonys i mel

Avui preparem un plat de carn amb un acompanyament totalment de tardor: els codonys. Aquesta fruita aporta una gran energia al plat, a més del ferro i  moltes altres propietats. En aquesta ocasió els codonys fan d'acompanyament, enlloc de patates.
Es pot preparar el plat amb carn de vedella o de xai (recepta originària marroquina).


Ingredients:
  • 600gr de carn (xai o vedella)
  • 3 codonys
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 bastó de canyella
  • safrà, pebre, colorant
  • 2 cullerades de sucre
  • canyella en pols
  • 2 cullerades de mel
  • sal i oli
Elaboració:
Pelar i ratllar la ceba i posar-la a sofregir (Thmx: 30'' vel. 5 i 5' vel. 3 100º), amb l'oli, i després hi afegim la carn a trocets, sal, pebre, safrà, colorant i el bastó de canyella (Thmx amb papallona, 5' vel. cullera, 100º).

Afegir-hi 1/2 litre d'aigua i deixar-ho coure tot bé fins que la carn sigui tendra (uns 40' més).
Hi afegim la canyella en pols i el sucre, ho deixem 5' més. Mentrestant tallem a quarts els codonys (ben nets, sense pelar).

Ara reservem a part la carn i amb el caldo que tenim, hi afegim els codonys i la mel. Deixem coure fins que siguin tendres (uns 10-15', sempre amb la papallona de la Thmx).

Reservem els codonys a part i deixem reduïr la salsa (Thmx 10' temp. Varoma).

Al final, afegir de nou la carn i els codonys, per escalfar i ho servim. (també es pot escalfar en una plata tapada al forn, mentre es menja el 1r plat).


Suggeriment per reduïr el temps: com més petits siguin els talls de carn i de codony, més ràpid es couran.

Font de la recepta:
http://receptesdecuinadelmarroc.blogspot.com/2010/10/tagin-de-xai-amb-codonys-la-mel-tajine.html