dimecres, 4 d’abril de 2012

Galetetes salades

Sempre va bé tenir unes galetetes salades preparades, tant per esmorzar o berenar com per fer un aperitiu.
Si a més les volem una mica més elaboradetes les podem guarnir com a minipizzes.


Ingredients:
  • 100gr d'aigua
  • 50gr d'oli d'oliva
  • 20gr de llard
  • 15gr de llevadura fresca
  • 250gr de farina (pot ser integral)
  • 1 culleradeta de sal
  • 25gr de llavors de sèsam
Elaboració:
Barrejar i atemperar l'aigua, l'oli i la llard (Tmx 1' a 37º, vel.1).
Afegir el llevat esmicolat, la farina i la sal i barrejar (Tmx 20'' vel 6).
Amassar la barreja (Tmx 2' vel. espiga).
Afegir les llavors de sèsam i acabar d'amassar 30'' més.
Estirar la massa formant un rectangle de 1/2 cm de gruix.
Punxar-lo amb la forquilla i tallar les galetes amb les formes desitjades.
Posar les galetes sobre paper de forn i deixar reposar 20 minuts perquè doblin de volum.

Escalfar el forn a 180º.
Coure les galetes durant 20' fins que quedin cruixents.


Opcional:
Per fer minipizzetes, mentre reposen i abans d'enfornar espolvorejar amb orenga i formate ratllat.