diumenge, 15 d’abril de 2012

Orxata per diabètics

Com que tinc xufes guardades de l'estiu passat, m'he permès de preparar Orxata, aquesta vegada utilitzant endolçant a base d'Estèvia enlloc d'utilitzar sucre.

Ingredients:
  • 300gr de xufes
  • 500gr d'aigua
  • 2 safates de glaçons
  • 50 gotes d'endolçant d'estèvia

Elaboració:
Posar el remull les xufes durant 24 hores mínim.
Triturar bé les xufes amb l'aigua i els glaçons (Thmx 2' vel. 5-7-10).
Passar pel xino (sense la "trampa" del turmix, que llavors no cola res!).
Afegir les gotes d'endolçant.

Observacions:
M'ha quedat una mica dolça, perquè encara no li tinc el punt a l'endolçant. Cal vigilar bé quantes gotes s'hi tiren, millor anant-lo tastant.