diumenge, 22 d’abril de 2012

"Dedos de Santo"

Un altre postre típic de Pasqua, però en aquest cas de terres espanyoles, més concretament cap a Andalusia: Dedos de Santo. Recepta familiar de la "abuela" Maria.


Ingredients:
  • 1 litre d'oli
  • 6 ous
  • 350gr de sucre
  • 180gr de llet
  • ratlladura de 2 llimones
  • 2 sobres de llevadura royal
  • 1kg de farina

Elaboració:
Primer de tot fregir el litre d'oli en una paella gran (3 dits d'oli). Simplement escalfar i apagar el foc.
Treure 100gr d'oli i deixar-lo refredar a part (en un got/bol).
Mentrestant barrejar la resta d'ingredients i afegir-hi l'oli al final un pic atemperat.
Deixar reposar la massa durant 10 minuts.

Posar la paella al foc i anar moldejant i fregint els dits amb les mans untades amb oli o farina.
S'acostunem a preparar en tandes de 10-12 dits.
Mentre es couen els d'una tanda es van preparant els de la tanda següent, deixant-los sobre el marbre untat amb oli o farina.
Quan els dits de la paella floten cal girar-los perquè es coguin de l'altre costat abans d'esberlar-se massa.
Un pic cuits es poden deixar enrossir una mica més abans de treure.

Es tarda aproximadament 1 hora en coure els 40-50 dits que surten d'aquestes proporcions.