dilluns, 7 de maig de 2012

Salmorejo d'espàrrecs

Avui preparem una recepta senzilla, ràpida i fàcil, ideal per un entrant fred en un dia calurós: Salmorejo d'espàrrecs. El salmorejo original és com un "gazpacho" andalús però més espès. Avui en preparem la varietat d'espàrrecs (sense tomàquet).


Ingredients (per 3-4 racions):
  • 2 ous durs
  • 2 alls
  • 1 pot d'espàrrecs blancs (uns 350gr)
  • 1 pot d'espàrrecs verds (idem)
  • 10gr de vinagre
  • 50gr de pa (pot ser sec)
  • 1/2 cullerada de sal
  • 80gr d'oli d'oliva

Elaboració:
Preparar els 2 ous durs (aigua, sal i un raig de vinagre: 10' bullint).
Mentrestant es pot anar preparant:
Picar un dels ous durs i reservar per guarnició (Thmx 3'' vel. 5).
Tallar i reservar una punta d'espàrrec de cada color per persona per decoració.
Picar els alls (Thmx. 5'' vel. 5).
Barrejar i triturar tots els ingredients excepte l'oli (alls, espàrrecs i el seu suc, vinagre, pa, sal i 1 ou), (Thmx 20'' vel. 5).
Anar-hi afegint l'oli lentament i fer-ho emulsionar (Thmx 2' vel. 3 i 1/2, tirant l'oli sobre la tapa perquè vagi rajant pel costat del cubilet).

Servir fred decorat amb 1 punta d'espàrrec de cada color i una mica d'ou dur picat.

Ampliació:
Pot servir de salsa d'acompanyament de peixos, com tonyina.