dilluns, 28 de maig de 2012

Crema d'esbargínia i pastanaga

Aquest plat és molt senzill i ràpid de preparar, i serveix per menjar aquests ingredients de manera dissimulada i finíssima: crema d'esbargínia i pastanaga.



Ingredients (per 4 raccions):
  • 1 ceba gran
  • 2 pastanagues
  • 2 esbargínies
  • 1 pastilla de caldo
  • 500gr d'aigua aprox.
  • 4 formatgets (tipus caserío)
  • sal, pebre i nou moscada

Elaboració:
Pelar les verdures.
Anar afegint i trocejant les verdures (Thmx vel. 5): ceba (3''), pastanagues (5'') i esbargínies (10'').
Cobrir amb l'aigua i afegir la pastilla de caldo.
Coure durant 25' (Thmx vel. 2 temperatura Varoma).
Afegir els formatgets i la sal i pebre i triturar tot ben finet. (Thmx 1' vel.5-7-9 sense temperatura).
Servir decorat amb nou moscada i si es vol trocets de formatgets o herbes fresques (alfabrega, romaní...).

Recomanació:
Si no es té pressa, enlloc de bullir les verdures directament 25', primer fregir-les uns 10' amb una mica d'oli enlloc d'aigua i després acabar-les de bullir només 15 o 20' més.

1 comentari:

Bruna ha dit...

Bona tarda!

M'encanta aquesta recepta, doncs el meu hortet ja comença a donar aquesta verdura tan preuada! Ara bé, tinc un dubte, la pastilla de caldo és vegetal o de carn??

Moltes gràcies!