dissabte, 12 de maig de 2012

Amanida de favetes

Avui la Glòria ens ha preparat una recepta per llepar-se'n els dits: amanida de favetes.



Ingredients:
  • 800gr de favetes
  • mig enciam
  • 100gr de pernil
  • 20 fulles de menta fresca
  • mostassa d'estragó
  • oli i vinagre
  • sal i pegre

Elaboració:
Primer pelar, desgranar les faves i bullir-les uns 15' perquè quedin al dente (si no són petites 20').
Mentrestant anem preparant la resta d'ingredients:
- Preparar la vinagreta: amb la mostassa, oli, vinagre, sal i pebre.
- Tallar el pernil a trocets ben petits.
- Tallar l'enciam en juliana.
- Picar la menta o tallar-la en juliana.

Una vegada cuites les faves, les esbaldim amb aigua ben freda perquè perdin la calor.
Ara ja es poden barrejar tots els ingredients i amanir amb la vinagreta.

Variant vegetariana:
també és un plat deliciós sense pernil.