dijous, 17 de maig de 2012

Llengües de gat de taronja

Avui preparem unes galetes molt fàcils de fer, que tant poden servir per berenar com per decorar uns postres de gelat o fruites: llengües de gat de taronja.


Ingredients:
  • pell deshidratada d'una taronja
  • 150gr de farina
  • 200gr de sucre
  • 75gr de mantega
  • 80gr de suc de taronja natural

Elaboració:
Primer de tot piquem i pulveritzem la pell de la taronja (Thmx 30'' vel. 10).
Barregem amb la pell pulveritzada la resta d'ingredients (farina, sucre, mantega i suc) (Thmx 15'' vel. 4).
Pre-escalfem el forn a 180º.
Posem la barreja en una màniga pastissera i formem xurrets sobre una làmina de silicona o paper de forn. Ben separats, que s'expandeixen al coure's.
Coure cada bandeja durant 8-9' (fins que les bores estan rosses). Mentre una bandeja es cou anar preparant els xurros de l'altra, fins a acabar la pasta.


A mi m'han sortit 4 fornades, obtenint unes 50 galetes en total.  Com més rossetes, més bones.

Suggeriment:
Si no tenim pell de taronja deshidratada, podem pelar la taronja (sense res blanc) i posar la pell al forn a 90º.