dimecres, 29 de febrer del 2012

Patates a la riojana

Aquest plat és un guisat típic d'hivern, força econòmic, que també es pot preparar d'un dia per l'altre: Patates a la riojana.


Ingredients:
  • 1 pebrot vermell sec (o 2-3 nyores)
  • 200g d'aigua calentíssima
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • 50ml d'oli
  • 1 cullerada de pebre vermell (picant)
  • 150gr de xoriço (picant)
  • 1kg de patates (8-10)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 fulla de llorer
  • 500ml de caldo (aigua+pastilla)
  • julivert picat
Elaboració:
Posar el pebrot sec en un bol cobert amb l'aigua calentíssima.
Picar l'all i la ceba (Thmx 3'' vel 5).
Sofregir-los amb l'oli (Thmx 7' temp Varoma, vel 1). Mentrestant anar pelant les patates.
Afegir-hi el pebre vermell i coure 1 minut més (Thmx 1' a 100º vel 1). Mentrestant tallar el xoriço a rodantxes.
Afegir-hi el xoriço i sofregir (Thmx amb papallona, 5' a 100º vel 1 gir invertit).

Afegir les patates trencades a troços grandets (partir amb el ganivet fins a la meitat i després acabar de trencar) i la sal i coure 3' més (Thmx 3', temp. Varoma, vel 1 gir invertit).
Mentrestant treure el cor i les llavors del pebrot que està en remull.
Afegir-hi el pebrot i la seva aigua de remull, el llorer i el caldo.

Deixar-ho coure 20' (Thmx 20' a 100º, vel 1 gir invertit, amb el cistellet sobre la tapa perquè no esquitxi).

Abocar les patates en una safata (o cassola de fang) i espolvorejar amb julivert picat.