dissabte, 25 de febrer de 2012

Crema de pera amb menta

Un postre lleuger i fàcil de preparar, que farà païr qualsevol dinar: crema de pera amb menta.
També es pot afegir a un iogur natural, donant-li un gust i textura deliciosos.

Ingredients:
  • 600gr peres (3-4 peces)
  • 50 gr de sucre
  • 50gr de vi blanc
  • 50gr de suc de taronja
  • 50gr de licor de taronja (o cointreau...)
  • fulles de menta fresca per decorar
Elaboració:
Pelar i trocejar les peres i barrejar-les amb el sucre i el vi.
Coure-ho tot 7' (Thmx 100º vel 1).
Afegir el suc de taronja i el licor i coure 10' més (Thmx 100º vel.2).
Quan s'hagi refredat una mica triturar-ho tot (Thmx 30'' vel 5).
Servir en copes amb unes fulles de menta per decorar.

Ampliació:
Es pot transformar amb un postre una mica més consistent, amb aquestes 2 variants:

1) Un fons de iogur natural, una capa de crema de pera i decorat amb fruita trocejada (maduixes, pinya...)




2) un llit de crema de pera, amb un formatge fresc a sobre i rematat amb una mica de mel.