divendres, 10 de febrer de 2012

Pastís de truites

Avui hem preparat un dinar senzill, amb preparació de luxe, que ens permet preparar-ho d'un dia per l'altre (escalfant-lo al forn si cal) i personalitzar al màxim els ingredients: Pastís de truites variades.


Ingredients
  • 8-10 ous
  • verdures al gust (carbassó, espàrrecs, espinacs, pebrot, ceba, patates, carxofes, pèsols, bròquil...)
  • gambetes o "palitos de cangrejo"
  • beicon o pernil
  • oli i sal
  • bechamel o maionesa
Elaboració
Es baten tots els ous, es couen totes les verdues per separat i després es van preparant truites amb cada ingredient.
Es pot ser molt creatiu amb els ingredients i jugar amb els colors a l'hora de sobreposar les truites.

L'opció de la foto és:
truita d'escalivada, truita de patata i ceba, truita d'espàrrecs i truita d'espinacs.



Presentació hivern: es pot fer un llit de salsa de tomàquet al cul del plat i cobrir amb bechamel i formatge gratinat el pastís de truites sobreposades.
Presentació estiu 1: es pot guarnir el plat amb una mica d'enciam i tomaquets xerri partits per la meitat.
Presentació estiu 2: es pot guarnir el plat amb pastanaga ratllada i olives o formatge fresc.