dilluns, 30 de gener de 2012

Patates farcides i beicon

Un plat fàcil de preparar que és la delícia dels més grans als més petits. Serveix com a plat únic d'un sopar, o com a acompanyament/guarnició: patates farcies amb beicon.


Ingredients:
  • patates mitjanes
  • formatge (ratllat)
  • beicon
  • salsa de tomàquet

Elaboració:
Es couen les patates senceres, amb pela i tot (Microhones 10' embolicades individualment amb film transparent).
Mentrestant es talla el beicon a tires ben finetes i es ratlla el formatge (si cal).
Es parteix cada patata i es buida amb una cullera.
Es barreja la carn de les patates amb formatge ratllat, una cullerada de salsa de tomàquet, i la meitat del beicon tallat.
S'omplen les patates amb aquesta barreja, i per sobre s'hi posa una més formatge (ara pot ser un tall, sense ratllar) i una mica més de beicon a sobre.
Es posa a gratinar al forn, fins que el beicon tingui color i sigui cruixent.

És una recepta sencillíssima i deliciosa, ja ho veureu !