divendres, 20 de gener de 2012

Carbassó a la provençal

Avui viatgem cap a la Provença i preparem un plat vegetarià, mediterrani i ben especiat: Carbassó a la provençal.


Ingredients
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • 500gr de carbassó
  • 2 tomaquets
  • 4-6 filets d'anxova en oli
  • olives negres
  • pa ratllat
  • herbes de provença (alfàbrega, orenga, romaní, julivert...)
  • sal i oli d'oliva

Elaboració
Picar l'all i la ceba (Thmx 5'' vel. 5) i sofregir-ho una mica (Thmx 4' 100º vel. 1).
Mentrestant anar tallant el carbassó, sense pelar, en rodantxes i partir-les.
Afegir el carbassó, amb sal i romaní i sofregir uns minuts més (Thmx 6' 100º, vel cullera, gir invertit).
Posar el forn a escalfar a 220º.
Abocar tot el carbassó en una safata de pirex i  cobrir-la amb rodantxes de tomaquet.
A sobre posar-hi els filets d'anxova, les olives negres repartides, espolvorejar amb el pa ratllat i les herbes.
Gratinar-ho tot uns 5' perquè es dori el pa.

Opcional: abans de començar, picar el pa sec amb totes les herbes (15'' vel 9).