diumenge, 15 de setembre de 2013

Crema de pastanaga

Ja tornem a ser aquí!
Han passat molts dies i moltes coses des de l'últim post: un fi de curs molt estressant, unes vacances llargues i molt llunyanes i un retorn complicat, com podreu deduïr per les properes receptes que veureu, de règim.

Doncs si, avui comencem amb les receptes de règim amb una crema de pastanaga.



Ingredients:
  • 1 porro
  • opcional: 30gr d'oli o mantega
  • 400gr de pastanagues (unes 8)
  • opcional: 2 patates
  • el suc de mitja llimona
  • 800gr de caldo de verdures
  • opcionals: llorer, fonoll, 4 formatgets
  • decoració: salsa de soja o formatge ratllat.
 
Elaboració:
Triturar el porro (10'' vel. 5).
Baixar el porro de les parets i coure'l (THmx 5' vel. 1 a 100º). Opcional: amb l'oli o mantega.
Mentrestant pelar les pastanagues i partir-les en 4 o 6 parts.
Afegir-hi el suc de llimona i les pastanagues i triturar 10'' a vel. 5. Opcional: amb les patates.
Afegir-hi el caldo de verdures i coure durant 20' a vel. 1 temp. 100º.
Opcional: afegir les herbes o formatgets.
Triturar tot 1' vel. 5-7-9.
 
Decoració: 1 rajolí de salsa de soja, o formatge ratllat (si no se n'hi ha posat abans).
 
Observacions:
Veureu que hi ha tots els ingredients greixosos com a opcionals, perquè nosaltres no els hi hem posat (hem fet una dieta estricta sense greixos), però entenc que un toc mediterrani (amb oli, formatge, mantega...) li pot donar més sabor, així que he escrit la recepta complerta (més endavant potser ja podrem assaborir-la al complert).