dimecres, 7 de març de 2012

Pastís Pantera Rosa

Un pastís nostàlgic, amb inspiració en la nostra infància, recordant el típic "Pantera Rosa".


Ingredients:
  • 4 ous
  • 120gr de sucre
  • 120gr de farina
  • 1 sobre de gelatina de maduixa
  • 500gr de nata
  • 150gr de llet
  • 250gr de maduixes
  • mores o fruits del bosc per decorar
Elaboració:
* Primer fer la placa de pa de pessic:
  Barrejar i atemperar els ous i el sucre ( amb PAPALLONA, 6' a vel. 3i1/2 a 27º).
  Posar a preescalfar el forn a 180º.
  Barrejar 6' més a vel. 3i1/2 sense temperatura.
  Afegir la farina i barrejar (4'' a vel. 4).
  Extendre la massa sobre la bandeja del forn coberta amb paper de forn.
  Coure durant 9' aproximadament, sense que arribi a dorar-se.
  Desenganxar del paper en calent i posar sobre un drap de cuina i enrotllat-lo mentre es refreda.

* Preparar el farciment i cobertura mentre es cou el pa de pessic:
  Pulveritzar la gelatina de maduixa ensucrada (si no té sucre n'hi afegim 2 cullerada) (30'' vel 5-10).
  Afegir-hi la nata i montar-la (amb PAPALLONA, uns 5-7' orientatius, a vel. 3i1/2)

* Una vegada està refredada la placa, ja es pot montar el braç:
  Desenrotllar la placa, tirar-hi cullerades de llet per humitejar-la i extendre-hi la meitat del farciment.
  Tallar la meitat de les maduixes a trocets petits (jo ho he fet amb el tallador d'ous durs).
  Tirar-hi els bocinets de maduixes sobre el farciment.
  Enrotllar de nou el braç i cobrir-lo amb la resta del farciment.
  Decorar amb la resta de les maduixes o amb fruites del bosc.



Recomanacions:
- La placa de bizcocho ha de quedar molt flonja per poder enrotllar sense trencar-se. Vigilar no coure-la massa.
- La nata ha de quedar ben montada: que s'aguanti dins del vas del revés sense sacsejar. Amb la Thermomix 21 és fàcil passar-se i acabar tenint mantega. També pot quedar boníssim (mantega de maduixa !!!).