dijous, 15 de març de 2012

Pa rústic

Avui hem preparat un pa, sense deixar reposar, cosa que implica que és ben tupid i consistent: pa express.


Ingredients:
  • 170gr d'aigua
  • 20gr d'oli
  • 25 gr de llevadura fresca
  • 310gr farina de força
  • 1 culleradeta de sal

Elaboració:
Emulsionar l'aigua, l'oli i el llevat 2' a 37º vel 2.
Afegir la farina i la sal  i barrejar 15'' vel 6 i després amassar 2' a velocitat espiga.
Formar una bola amb les mans i posar-lo dins d'un motlle de pyrex untat amb oli i farina.
Untar també el pa amb oli i farina i dibuixa un # a sobre amb un ganivet afilat.
Tapar el motlle de pyrex amb la tapa o amb paper d'alumini i deixar coure al forn (sense preescalfar) durant 45' a 220º.
Deixar refredar sobre una reixeta fora del motlle.

Variació: es pot posar la bola de pa dins d'una bossa pel forn, si no es te cap motlle de pyrex.