dissabte, 10 de març de 2012

Àpat rural amb pit de pollastre

Avui preparem un àpat a base de foc a terra o barbacoa. Són molt habituals i apreciades les costelletes de xai a la brasa. Però en aquesta ocasió centrarem l'atenció al pollastre. Preparem: pinxos de pollastre.


Ingredients (per persona):
1/2 pit de pollastre
5/6 talls de bacó
1-2 patates (depen del tamany)
1-2 bastons de pinxo (o branques de llorer sense fulles)
oli, sal i pebre

Elaboració:
Netejar i embolicar cada patata amb paper de plata i posar-les enmig de les brases, mínim 20 minuts.
Mentrestant preparar els pinxos:
- Taller el pit de pollastre en talls petits (perquè després es coguin bé a les brases) i el salem.
- Embolicar cada tall de pollastre amb un tall de bacó i anar-los puntxant al pal, sense apretar-los massa.

Tornem al foc:
Rescatar les patates d'entre les brases i deixar-les a la vora del foc sense desembolicar perquè s'acabin de coure per dintre.
Posar cada pinxo en una graella sobre les brases escampades, una bona estona cada costat, perquè quedi cuit uniformement (si les brases són massa vives es cremarien de fora i quedaria cru de dintre).

Emplatem: un pintxo amb una patata desembolicada i partida per la meitat, amanida amb oli, sal i pebre.

Variacions:
S'hi poden anar alternant trocets de pebrot, ceba, tomaquet... a la carn, en montar el pinxo.

Toc màgic: si el bastó del pintxo és una branca de llorer a la que li hem tret les fulles, donarà un toc de sabor especial a la carn.

Recepta especialment dedicada a la Laura Llort, de qui va sorgir la idea.