dissabte, 20 d’abril de 2013

Espirals amb verduretes i soja

Un plat complert i nutritiu, ideal per a pícnics a l'aire lliure: espirals amb verduretes i soja.



Ingredients (per 6 persones)
500gr de pasta
1'5l d'aigua per bullir
una pastilla de caldo (o oli i sal)
100gr de salsa de soja
50gr d'aigua
1 all
150gr de pastanagues (3 o 4 peces)
150gr de pebrot verd (2 peces)
150gr de pebrot vermell (1 peça)
150gr de xampinyons (o 1 llauna petita)
150gr de brots de soja (o 1 pot)
pebre

Elaboració
Posem  a escalfar l'aigua en una olla amb la pastilla de caldo per coure la pasta (escalfem 5' i coem 9').
Mentrestant preparem les verduretes a la thermomix (o en una paella rementant contínuament):

Pelem la pastanaga, la partim en 3 troços i la piquem (Thm. 10'' a vel. 5). Reservem.
Escalfem la salsa de soja i els 50gr d'aigua (Thmx. 3' temp. Varoma, vel. 1 AMB PAPALLONA).
Mentrestant tallem els pebrots i els xampinyons en tires o làmines.

Afegim totes les verdures (excepte els brots de soja) i coem (Thmx 10', temp. Varoma, vel. 1).
Afegim els brots de soja i pebre al gust i coem (Thm. 5', temp. Varoma, vel. 1).

Mentrestant ja s'ha cuit la pasta, que escorrem i reservem en una plata gran, fins que poguem afegir-hi la salsa.

És un plat que tant es pot servir en calent acabat de fer, com fred (ideal per pendre a fora).