dimecres, 20 de febrer de 2013

Crema de carbassó

Seguint amb una de les nostres sèries preferides, les cremes, ideals per sopar els vespres freds d'hivern. Avui preparem una crema de carbassó sense llet (ni nata...).
 
 



Ingredients:
  • 3 carbassons (uns 800gr)
  • 25gr d'oli
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba petita
  • 1 patata
  • 500gr d'aigua
  • sal, pebre i nou moscada
Procediment:
Escalfem l'oli 1' a 100º vel. 1 mentre tallem els carbassons en rodantxes gruixudes.
Saltegem el carbassó 5' a 100º vel. 3 mentre pelem la resta de verdures.
Afegim totes les verdures i piquem 1' a vel. 5 (foto).
 
Afegim l'aigua i deixem coure 20' a 100º vel. 1.
Afegim la sal i espècies i triturem 2' a vel. 10.
Ja està a punt per servir.
Variants: pots reduïr l'aigua perquè quedi més espessa, o afegir-ne uns 100 o 200 més per aclarir molt.