dimarts, 27 de novembre de 2012

Arròs al forn

Avui preparem un doble plat, partint dels mateixos ingredients: caldo i arròs al forn.


Ingredients:
Ingredients pel caldo:
  • 200gr de cigrons
  • 1 os de vedella
  • 1 os de pernil
  • 1 troç de cansalada
  • 200gr de pollastre (aletes i/o cuixetes)
  • 200gr de botifarra
  • 1'5 litres d'aigua
  • 1 culleradeta de sal
Ingredients pel vapor:
  • 1 xoriço a dauets
  • 1 patata a rodantxes gruixudes
  • 1 tomaquet
Ingredients per l'arròs:
  • 50gr de beicon
  • 50 gr d'oli d'oliva
  • 1 cabeça d'alls
  • 100gr de tomaquet triturat
  • 300gr d'arros
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 pessic de safrà

Elaboració:
Primer preparem el caldo:
Posem tots els ingredients en una olla bullint durant 1h (en thermomix: posem els òssos i les carns al cistell i els cigrons al vas. Afegim l'aigua que no pot passar del nivell dels 2litres i programem 40' a 100º vel. 1).

Mentrestant pelem la patata i tallem la patata i el xoriço i ho posem junt amb el tomàquet al recipient Varoma. Courem 20' més a temp. Varoma vel. 1.

Colem el caldo i el reservem. Col·loquem les carns a trocets en una cassola de fang (o plata de pírex).

Fins aquest moment es pot deixar preparat amb antel·lació. Els següents passos s'han de fer just mitja hora abans de dinar.

Posar a pre-escalfar el forn a 200º.
Sofregim el beicon en l'oli (Thmx 6' temp. Varoma, gir invertit, vel. cullera).
Afegim el tomàquet triturat i sofregim (Thmx 2' temp. Varoma, gir invertit, vel. cullera).
Afegim l'arròs i saltegem (Thmx 3' a 100º, gir invertit, vel. cullera).
Afegim el pebre vermell i el safrà i 800gr del caldo reservat. Barregem i aboquem sobre la plata de les carns.

Afegim els cigrons i els aliments del vapor (xoriço, patata i tomàquet) i col·loquem la cabeça d'alls al mig.

Coem al forn durant 20-30' i servim immediatament.




És un d'aquests plats que va bé per convidats, perquè mentre es cou al forn es pot estar atenent a la gent. I queda ben presentat i és prou original.