dissabte, 6 de desembre del 2014

figureta de pasta de full

Aquests dies de Nadal ve de gust una mica de creativitat, però poca feina, així que avui preparem unes figuretes amb pasta de full:


 Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 1 pot de crema per untar (pot ser mermelada, "nocilla", dulce de leche...)
  • ou batut (per pintar)
  • decoració (opcional): pipes, lacasitos, estrelletes o boletes de sucre...


Procediment:
Extendre una de les làmines de pasta de full i cobrir-la amb la crema.
Tapar-ho amb l'altra pasta de full a sobre.
Tallar amb el ganivet ben esmolat seguint el dibuix.


Enrotllar les tiretes de pasta de full.
Pintar amb ou batut (decorar, si es vol) i enfornar 10' a 180º.


Decoració:
es pot decorar amb lacasitos de colors, boletes daurades o platejades, estrelletes de sucre... Avui en dia venen una gran varietat de peces per enganxar a sobre. Segon quines peces utilitzem és millor enganxar-les un pic ha sortit del forn (amb una mica de la mateixa crema o amb una gota d'ou.

A mi també m'agrada la opció d'enganxar-hi pipes o llavors... (això si que es pot fer abans d'enfornar).



Observacions:
Amb la pasta de full rodona podem preparar una flor.
Amb la pasta de full rectangular podem preparar l'arbre de nadal.


Altres fonts d'inspiració:
http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2014/11/flor-de-pasta-de-full-i-dolc-de-llet.html