dimecres, 15 de febrer del 2012

Trena de brioche

Avui preparem un plat que tant pot servir com a entrant d'un àpat informal, com d'esmorzar o berenar complert: Trena de brioche.


Ingredients:
  • 550gr de farina
  • 1 ou
  • 280gr de llet
  • 25gr de llevadura fresca
  • 50gr d'oli
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • ingredients pel farcit
  • ou per pintar
Elaboració:
Barrejar tots els ingredients i amassar-ho bé (Thmx 3' vel espiga).
Deixar reposar la massa durant 30min. (Jo la poso en una fiambrera untada amb oli i tapada).
Aquest és un bon moment per preparar el farciment.

Després de reposar 30', extendre la massa formant un rectangle d'uns 30cm x 50cm.
Partir el rectangle en 3 parts i posar-hi una tira de farciment a cada una.
Enrotllar cada part amagant el farciment.
Unir les 3 parts per un extrem i anar trenant els cilindres.
Pre-escalfar el forn a 200º i mentrestant podem deixar reposar la trena.

Pintar la superfície amb ou batut.
Coure al forn a 200º durant 30min.

Variants:
Es pot farcir la trena amb tantes combinacions d'ingredients com se'ns ocurreixin, tant dolces com salades. Per exemple:
  • pebrot vermell i olives negres  (foto)
  • crema de xocolata i panses,
  • sobrassada i formatge,
  • escalivada i tonyina
  • nous i perles de xocolata
  • dàtils i pernil salat
Algun suggeriment?

2 comentaris:

  1. Jo la faig, però sempre se´m trenca quan està cuita, potser no la treno bé. A tu t'ha quedat fantàstica!!!

    ResponElimina
  2. No sé què et pot passar perquè es trenqui. Jo tampoc les tenia totes mentre la trenava...
    Potser podries provar de variar el temps/temperatura del forn...
    I sobretot, jo la trec del forn amb la reixa inclosa, i fins que no és freda no la canvio de plata.
    A veure si t'animes a tornar-ho a provar i ens expliques què tal !

    ResponElimina